Luisterbieb

Vrijwilliger begeleiding BoekStartuurtjes Aa en Hunze

De bibliotheken in Annen, Gieten en Rolde zoeken een enthousiaste vrijwilliger voor het begeleiden van BoekStartuurtjes.

Houd je van voorlezen en knutselen met jonge kinderen en hun ouders? Heb jij ervaring in het werken met kinderen tussen de 0 en 6 jaar?

Ben je creatief en ben je 1 keer per maand beschikbaar om een Boekstartuurtje te leiden en zelfstandig (samen met een collega vrijwilliger) uit te voeren? Dan zoeken wij jou!

Boekjes ontdekken en voorlezen is ontzettend belangrijk voor jonge kinderen. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling en verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen hun leven lang profijt van hebben. Als voorleesvrijwilliger lees je voor aan jonge kinderen en help je bij knutselactiviteiten voor dreumesen en peuters in de bibliotheek.

 

Jij…

bent minimaal 18 jaar

vindt het leuk om te werken met jonge kinderen

bent enthousiast over (voor)lezen en boeken

spreekt goed Nederlands

bent in staat om makkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen

bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Wij bieden…

goede begeleiding bij het werk

indien nodig trainingen of informatiebijeenkomsten, bijvoorbeeld over interactief voorlezen

een gratis bibliotheekabonnement

de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting

de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen

Werken bij ons

Kennis opdoen, jezelf ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Wij werken aan verbetering van digitale vaardigheden van burgers, aan terugdringing van laaggeletterdheid en we ondersteunen educatieve projecten in het onderwijs. Dit doen we voor bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs- en diverse andere organisaties. Bij ons werken 130 medewerkers, samen met ongeveer 450 onmisbare vrijwilligers. Onze cultuur? Actief, verbindend en open. We zijn altijd op zoek naar talenten die het verschil maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Enthousiast?

Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar Annemarie a.karbaat-ming@biblionetdrenthe.nl Je kunt ook contact opnemen met Bibliotheek Annen via info@bibliotheekannen.nl Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Wist je dat je er letters verstopt zijn in de Biebtuin? Nee? Kom dan snel de acht letters zoeken. Deze acht letters vormen een woord. Weet je het woord, dan kun je in de bibliotheek een coole boekenlegger halen met daarop de letterdief. 

De letterspeurtocht is helemaal bedacht en uitgevoerd door de Daffers van de Digital Art Factory. 

Je kunt de speurtocht altijd doen, ook buiten de openingstijden van de bibliotheek. Je kunt dan later langskomen om de boekenlegger te halen. 

Locatie: Gieten

Geocache in de Biebtuin van Gieten

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar de digitale en de echte wereld elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS of smartphone kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.

Sinds kort is er een nieuwe geocache uitgezet in en rondom de bibliotheektuin van Gieten.

Met deze cache willen we jullie laten genieten van een leuke wandeling en ontdekkingstocht in de Biebtuin. In de bibliotheek heb je de gelegenheid om je opdrachtenformulier in te vullen. Dit kan onder het genot van een kopje koffie of thee.

In de Biebtuin en in de bibliotheek is een aantal opdrachten verstopt, deze kun je met behulp van het opdrachtenformulier oplossen. Dit opdrachtenformulier kun je downloaden, in ligt ook in de bibliotheek. Om alle opdrachten voor de cache te kunnen doen moet je rekening houden met de openingstijden van de bibliotheek (zie: www.bibliotheekgieten.nl), de opdrachten in de tuin zijn altijd toegankelijk.

Deze cache is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen, maar senioren willen wij natuurlijk ook graag uitnodigen hiervoor.

Vergeet je mobiele telefoon met QR-scan App, flesje water en je magneetstokje niet.

Wanneer je het opdrachtformulier, inclusief het gevonden woord, inlevert aan de balie van de bibliotheek krijg je een toepasselijk presentje.

Hopelijk zien we je snel!

Datum: 29 juli
Locatie: Gieten
Toegang: Gratis

Weet jij hoe de pootafdruk van een bever er uitziet, of die van een vos?

Dat weet je wel als je in de zomervakantie bibliotheek Gieten meedoet aan een speurtocht naar diersporen

Op de vloer hebben verschillende dieren rondgelopen. Jij moet het juiste dier bij de pootafdruk zoeken.

Als je je antwoordvel inlevert, krijg je een klein cadeautje. Na de zomervakantie wordt uit iedereen die alles goed heeft een winnaar gekozen.

Op de dagen dat de bibliotheek open is, ben je van harte welkom!

Dit is een ROEG!-activiteit. Met ROEG! ontdek je de Drentse natuur, op tv, online en zelfs in de bibliotheek! 

Locatie: Gieten 18 juli t/m 26 augustus
Toegang: Gratis

Ben jij tussen de 13 en 15 jaar en heb je altijd al eens een VR bril willen uitproberen? Kom dan naar de bibliotheek en maak kennis met de wereld van Virtual Reality tijdens de gratis workshop. Geef je snel op, want vol=vol.

Wil je graag samen met een vriend of vriendin aan deze workshop meedoen? Geef dan jullie dan eerst beide op via deze website en stuur vervolgens een mailtje naar contact@biebfabriek.nl

Datum: 15 aug
Begintijd: 14.30
Eindtijd: 16.00
Locatie: Bibliotheek Gieten
Toegang: Gratis

Doe mee met een leuke watermiddag. Na afloop bekijk je elke druppel op een heel andere manier! 

Samen met Tom Haze duik je in de wereld van ons Drentse drinkwater. Met deze expert van WMD Drinkwater ga je een proefje doen: van vies water maak je schoon water. En er is een quiz met verbazingwekkende feitjes. Wist je bijvoorbeeld dat flessenwater duizend keer duurder is dan water uit de kraan?

Het water uit de kraan lijkt gewoon, maar is heel bijzonder. Het viel lang geleden als regen neer, daarna is het jarenlang natuurlijk gezuiverd door de Drentse bodem. De Drentse natuurgebieden helpen om ons drinkwater te beschermen. Tom vertelt je er alles over tijdens de Spetterende Watermiddag.

Dit is een ROEG! activiteit van RTV Drenthe en Drentse natuurorganisaties, om te laten zien hoe mooi de Drentse natuur is.

Datum: 16 aug
Begintijd: 15.00
Eindtijd: 16.00
Locatie: Bibliotheek Gieten
Toegang: Gratis

Deel deze pagina