Abonnementen

Tarieven 2018

In de bibliotheken in de gemeente Emmen zijn de volgende abonnementen* verkrijgbaar:

0 t/m 18 jaar (onbeperkt aantal items per jaar) gratis
Vanaf 19 jaar    
Basis-abonnement (0 - 125 items per jaar) €48,00
Groot-abonnement (onbeperkt aantal materialen per jaar/dubbele leentermijn)  €59,50
Maand-abonnement (t/m 20 items) €10,00
Digitaal abonnement E-book abonnement (afsluiten in de bibliotheek) € 42,00
Groeps-abonnement (400 items per jaar / leentermijn 6 weken) € 59,50
Duplicaat (vervanging zoekgeraakte pas) € 5,00
Betaling Met acceptgiro € 2,50 
  Met automatische incasso gratis


* Vanaf 14 jaar is legitimatie verplicht

Met 'items' worden te lenen materialen bedoeld, zoals boeken, tijdschriften, cd's en dvd's. Alleen voor sprinters betaal je leengeld.

Lenen en verlengen

Je kunt per keer zoveel lenen als je wilt, tot het maximum aantal items van je abonnement is bereikt. Hoeveel je hebt geleend, wordt bijgehouden op de uitleenbon. Je kunt dit ook nakijken door in te loggen op de website. Een verlenging telt ook als een uitlening en wordt afgetrokken van het totaal aantal items. Verlengen kan maximaal twee keer, mits het te verlengen materiaal niet gereserveerd is. Niet gebruikte uitleentegoeden vervallen aan het einde van de abonnementsperiode. Zie voor meer informatie bij Verlengen.

Lenen en terugbrengen bij álle bibliotheken in Drenthe

Het abonnement is geldig bij alle bibliotheken in Drenthe en bibliobussen in Emmen. Je kunt dus lenen en terugbrengen bij elke (mobiele) vestiging binnen de provincie.

Contributieperiode 

Je wordt lid voor de periode van 1 jaar (m.u.v. het maand- en toeristenabonnement). Wanneer je bijvoorbeeld in april lid wordt, loopt het abonnement tot 1 mei van het volgende jaar. Daarna kun je maandelijks opzeggen, dat kan per e-mail, brief, telefoon of in de bibliotheek.  
Gedurende het abonnementsjaar kun je een basis-abonnement omzetten naar een groot-abonnement. Wijzigen van een groot-abonnement in een basis-abonnement is alleen mogelijk als de nieuwe contributieperiode ingaat.

Gastlenen: makkelijk lenen bij bibliotheken buiten Drenthe

Als lid van de Drentse bibliotheken kun je in veel gevallen ook lenen bij alle andere openbare bibliotheken in Nederland, het zogenaamde gastlenen. Dit kan bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, winkelt of studeert.

Snel geregeld

Gastlenen is snel en makkelijk aan te vragen. Neem de eerste keer dat je naar een gastbibliotheek gaat je bibliotheekpas en een geldig identiteitsbewijs mee. Van de gastbibliotheek krijg je een aparte bibliotheekpas waarmee je meteen kunt lenen. Bij volgende bezoeken is alleen de pas van de gastbibliotheek nodig. Reserveren en verlengen van materialen is ook mogelijk. Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang je abonnement in Drenthe aan de voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

Voorwaarde voor gastlenen is dat je abonnementsvorm hiervoor geschikt is. Voor leden uit Drenthe zijn dat het basis- en groot-abonnement. Sommige bibliotheken kunnen inschrijfgeld vragen of bedrag per uitleen. Informeer hiervoor bij je gastbibliotheek.
Voor gastlenen geldt het maximumaantal volgens de uitleenvoorwaarden van de gastbibliotheek. Dit aantal komt bovenop het aantal te lenen materialen uit de eigen bibliotheek. Gastlenen geldt alleen voor het lenen van materialen (inclusief reserveren en verlengen), niet voor andere service zoals korting op toegangsprijzen. Het is de bedoeling dat de geleende materialen ook weer bij de gastbibliotheek ingeleverd worden.
Met het abonnement van de gastbibliotheek kun je geen e-booksaccount aanmaken. Dit kan alleen met het abonnement van je eigen bibliotheek.

Méér service

Lenen met één abonnement kon al bij alle bibliotheken in de provincie Drenthe. Dat blijft zo. Gastlenen is een extra service voor klanten die ook eens in een plaats buiten de provincie willen lenen.

Gastlenen in Drenthe

Uiteraard zijn leden van bibliotheken buiten de provincie welkom om hier te komen lenen. Ga met je pasje en een legitimatie naar de Bibliotheek waar je wilt lenen. Na controle of je abonnement voldoet aan de voorwaarden krijg je gratis een pasje waarmee je kunt lenen bij alle bibliotheken in Drenthe.
Zie ook het filmpje hieronder en kijk bij veelgestelde vragen over gastlenen.

Nieuw in de bibliotheek

Uitgelicht

  • Groet en ontmoet banner 800

Nieuws van de bibliotheek

Bezig met laden...

Gastlenen in heel Nederland

Je kunt nu ook lenen bij alle bibliotheken in Nederland. Kijk bij gastlenen.

Laaggeletterdheid

Eén op de negen Nederlanders is laaggeletterd. Hier lees je wat laaggeletterdheid inhoudt en wat de Bibliotheek en de overheid er tegen doen.

Meer over laaggeletterdheid

Aanmelden cursus Digisterker

Geef je hier op voor de cursus Digisterker: werken met de e-overheid in gemeente Coevorden.

Aanmelden Digisterker

 
banner lid worden vrouw
 
banner passend lezen 345
 
cursus algemeen squarebanner 330
 
banner rene

Agenda

Bezig met laden...

Evenementenkalender

Bezig met laden...
 
pressreader oranje

Oefenen voor je rijbewijs

Kom in de Bibliotheek met theorie.nl oefenen voor je examen auto- motor- of brommerrijbewijs.

Lees meer

 
Banner biebpanel

De bieb op Twitter