E-booksabonnement

Lees je alleen e-books en niet in Bibliotheek? Dan kun je kiezen voor het digitale e-booksabonnement. Hiermee kun je e-books lenen via www.onlinebibliotheek.nl/e-books. Je hebt keus uit duizenden recente e-books, zowel romans, jeugdboeken en informatief.

Inschrijven

Ga om je in te schrijven eenmalig naar de Bibliotheek. Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een lidnummer. Samen met je pincode (= je geboortedag, dus 11 juni is dan 1106) kun je je aanmelden voor een webaccount bij onlinebibliotheek.nl. Momenteel is het nog niet mogelijk om je online in te schrijven voor een e-booksabonnement.

E-books lenen

Het e-book-abonnement is digitaal, je krijgt dus geen pasje maar inloggegevens voor de website www.onlinebibliotheek.nl/e-books. Nadat je bent ingelogd kun je direct lenen. Je kunt maximaal 10 e-books tegelijk lenen voor een periode van 3 weken. Als je de boeken nog niet uit hebt kun je de hetzelfde e-books meerdere keren lenen. Een besteld e-book kun je niet verwijderen van je boekenplank. Deze verdwijnt vanzelf na de uitleenperiode. 

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen of hulp nodig bij het downloaden en/of lezen van de e-books van de online Bibliotheek? Kijk dan bij de klantenservice.

Hoe vullen wij onze digitale boekenkast?

Op onlinebibliotheek.nl vind je duizenden e-books. Maar we hebben niet álle e-books die in Nederland te krijgen zijn. Ook kunnen e-books die we eerder wél hadden nu niet meer beschikbaar zijn. Hoe zit dat?

Dat komt doordat er op e-books geen leenrecht van toepassing is en het daarmee niet vanzelfsprekend is dat de Bibliotheek een e-book mag uitlenen. Of dat een e-book beschikbaar is voor de e-reader. Daarvoor moeten de bibliotheken eerst afspraken maken met uitgevers en schrijvers. De e-bookcollectie van de Bibliotheek zal wel voortdurend worden aangevuld. Er valt dus steeds iets nieuws te ontdekken en te lezen!

ebookslezen